"Çanakkale Destanı ve İstiklal Marşı" Paneli

Yazıcı-dostu sürüm

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünde "Salı Söyleşileri" kapsamında 26 Mart 2019 Salı günü “Çanakkale Destanı ve İstiklal Marşı” paneli gerrçekleştirildi.

Prof. Dr. Oğuz Karakartal, Çanakkale gazisi torunu ve 1963 Kıbrıs Şehidinin oğlu Sümer Şehitoğlu’nun konuşmacı olduğu panelde ilk olarak Sümer Şehidoğlu, Çanakkale gazisi dedesinin  Çanakkale Savaşı sırasında esir alınarak Kıbrıs’a getirildiğini ve dedesinin esareti sırasında yaşadığı zorlu dönemi konuklarla paylaştı.

1963 yılındaki Kıbrıs Savaşı'nda, henüz 14 yaşındayken askere alındığını ve babasını da bu savaşta kaybettiğini belirten Sümer Şehitoğlu, Kıbrıs Türkleri'nin o yıllarda yaşadığı zorlu süreci katılımcılara aktardı.

Daha sonra söz alan Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karakartal ise "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif" konulu bir konuşma yaptı. İstiklal Marşı'nın kabulünün ardından eş zamanlı olarak Kıbrıs’ta da milli marş olarak okunduğunu belgeleri ile anlatan Karakartal’ın konuşmasının ardından etkinlik sona erdi.