“Denktaş’ın Objektifinden” Fotoğraf Sergisi Lefkoşa'da Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünün, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının 5. yılı nedeniyle düzenlediği “Denktaş’ın Objektifinden” adlı fotoğraf sergisi Bedesten’de açıldı.

Etkinliğe Denktaş’ın ailesi, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, UBP Milletvekili Ersin Tatar, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği müşavirleri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin, Rauf Raif Denktaş’ın devlet adamı ve hukukçu olmasının yanı sıra iyi bir fotoğrafçı, şair ve yazar olduğuna işaret etti. Şahin, Denktaş’ın inancını, mücadelesini ve azmini eserlerine de yansıttığını belirtti.

Rauf Raif Denktaş’ın kızı Ender Denktaş Vangöl ise yaptığı konuşmada, Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla okullarda düzenlenen etkinliklerin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek sergiyi düzenleyen Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şehit Tuncer İlkokulu öğrencisi Hamza Yılmaz, günün anlam ve önemiyle ilgili bir şiir okudu. Ardından Denktaş’ın kendi sesinden “Benim İki Bayrağım Var” isimli şiir dinletildi.