Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünde "Vatan Kalbinin Attığı Yer Çanakkale" Konulu Ödüllü Bilgi Sınavı

Yazıcı-dostu sürüm

Çanakkale Savaşı'nın zaferle taçlandığı 18 Mart günü, aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla 'şehitler günü' olarak kabul edilmiştir.

Amacı; on binlerce askerimizin şehit olduğu, kahraman Türk'ün gücünü altın harflerle tarihe yazdıran 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünü KKTC’de idrak ederek tarih bilincini güçlendirmek ve öğrencilerin okuma zevk ve alışkanlığını geliştirmek olan bahse konu faaliyet, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü tarafından 26/03/2022 tarihinde saat 10:30’da yüz yüze olarak düzenlenecektir. 

Sınav sonucunda dereceye giren öğrencilerden birinciye 1500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye 750 TL ve sıralamaya giren 4 kişiye 250’şer TL mansiyon para ödülü verilecektir.

Sınava, 11-14 yaş aralığındaki öğrenciler katılabilecektir. Sınav soruları Yunus Emre Enstitüsü tarafından oluşturulan komisyonca hazırlanacaktır.

Sınavda katılımcılara, “Vatan Kalbinin Attığı Yer Çanakkale” adlı kitap serisine ait 10 hikâye kitabından sorular sorulacaktır.

Sınav 50 çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır. Sınavın süresi 75 dakikadır.

Kazanan adaylar 29 Mart 2022 tarihinde Enstitümüzün sosyal medya hesaplarından ilan edilecektir.

Sınavda başarılı bulunan ve ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödülleri 31 Mart 2022 tarihinde Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenecek törenle takdim edilecektir.