Lefkoşa'da Hala Sultan Kitap Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Kıbrıs Vakıflar İdaresi ve Türk Tarih Kurumu iş birliğiyle düzenlenen Hala Sultan Kitap Günleri başladı.

Kitap günlerinin açılışı Selimiye Meydanında yapıldı. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine vurgu yaparak böylesi önemli bir etkinliğe vesile olanlara teşekkürlerini iletti. Büyükelçi Başçeri, yazılı bir kitabı okumanın zevkinin ayrıcalıklı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ardından söz alan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Refik Turan, kitabın bir hayat olduğunu ve kitabın dünü bugüne, bugünü de yarına taşıyan çok önemli bir unsur olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof.Dr. İbrahim Benter ise kitap okuma alışkanlığının giderek azaldığına değindiği konuşmasında gençleri okumaya özendirmenin büyüklerin görevi olduğuna işaret etti. Benter konuşmasında “Gençler her kitap ayrı bir dünyadır. Okudukça empati yapma yeteneğiniz gelişir ve düşünceleriniz de gelişir.” dedi.

Kitap Günleri çerçevesinde, edebiyattan tarihe, din mitolojisinden sanat tasarımına, felsefeden çizgi romana, sesli kitaplardan yabancı dilde yayınlara kadar birçok kategoride kitap okurlarla buluşuyor.

Hala Sultan Kitap Günleri kapsamında çok sayıda söyleşi ve imza günü de düzenleniyor. Söyleşi programında Gülseren Budayıcıoğlu, Ahmet Taşagil, Oğuz Karakartal, Ali Ayçil, Canan Tan, Kamuran Akdemir, Beyza Alkoç ve Serhat Yabancı gibi isimler yer alacak.

20 yazar ve 40 yayınevinin yüzbinlerce kitapla katıldığı Kitap Günleri, 13.30-21.00 saatleri arasında 3 Haziran’a kadar sürecek.