Lefkoşa’da “Rüya” Filminin Galası Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Ünlü yönetmen Derviş Zaim’in son filmi “Rüya”nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki galası Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle gerçekleştirildi. 

Lefkoşa Lemar Cineplex’te yapılan galaya, sanat camiasının yanı sıra siyasetçiler, akademisyenler ve basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Film gösteriminin öncesinde katılımcılara kısa bir konuşma yapan Derviş Zaim, Kıbrıs’ta olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Konuşmasında filmin içeriğine de değinen Zaim, filmde gelenekten ve tarihten devraldığı mirası taşımaya çalışan, bir yandan da süreklilik içinde değişerek hayata devam etmenin peşinde olan mimar bir kadının hikâyesini işlediğini anlattı. Bir Kıbrıs Türkü olarak, bu galanın KKTC’de gerçekleşiyor olmasının kendisi için çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Zaim, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsüne de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Derviş Zaim’in kısa konuşmasının ardından “Rüya” filminin gösterimi ile etkinlik son buldu.

 

Film Hakkında

Sine, Yedi Uyuyanlar Menkıbesi'nden esinlenerek mağara biçiminde farklı bir cami modeli tasarlamış olan, günümüzdeki mimarlık pratiğinin aldığı biçimden hoşlanmayan genç bir mimardır. Fakat bu tasarladığı cami inşaatı bir sürü problem yüzünden yarım kalır. Sine’nin stres sebebi ile uyku hastalığı başlar ve bir uyku hastalıkları merkezinde tedavi sürecine girer. Bir gün bu merkezde uyurken bir rüya görür. Bu rüyada kendini yedi uyuyanlar mitinin içinde ve olaylara şahit bir şekilde bulur. Rüyadan uyandığında ise fiziksel ve ruhsal olarak değişmiştir fakat etrafındaki kimse bu değişimleri fark etmez. Sine bu uyku merkezine her gittiğinde fiziki ve ruhi olarak değişir. Her değişimde ise her şeye öncekilerden farklı tepkiler vermeye başlar.

Derviş Zaim’in yazıp yönettiği Rüya filminde başrolleri Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman paylaşırken, filmin kadrosunda Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan, Murat Karasu ve İbrahim Selim, Osman Alkaş, Ayşe Lebriz, Murat Kılıç, Atılay Uluışık yer alıyor. Yapımcılığını Yeşil Film’in üstlendiği film, Zaim’in dokuzuncu uzun metrajlı sinema filmi olma özelliğini taşıyor.