Mevlânâ, Vuslatının 746. Yılında KKTC’de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, vuslatının 746. yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin birçok bölgesinde Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği etkinliklerle anıldı.

11-17 Aralık 2019 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçılarının katılımıyla ve T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin de destekleriyle gerçekleştirilen etkinliklerde tasavvuf müziğinden örnekler ve sema törenleri yer aldı.

Mevlana haftası etkinlikleri, 11 Aralık 2019 Çarşamba günü Lefkoşa Mevlevihane’de gerçekleşen açılış programı ile başladı. Etkinliklere, 12 Aralık 2019 Perşembe günü Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde devam edildi. 13 Aralık 2019 Cuma günü ise Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı lise okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik program düzenlendi. Aynı gün akşam saatlerinde ise sanatçılar Mağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahne aldılar.

14 Aralık 2019 Cumartesi günü Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tasavvuf müziği dinletisinin ardından anma etkinlikleri, Şeb-i Arus gecesi olan 17 Aralık 2019 Salı akşamında T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin teşrifleri ve halkın yoğun ilgisi ile Lefkoşa Mevlevihane’de gerçekleştirilen kapanış programı ile son buldu.