Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü yeni dönem Türkçe kursları yoğun ilgiyle başladı. Dünyanın 46 ülkesinde 56 irtibat noktasında Türk kültürünü, tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtmak ve isteyenlere Türkçe öğretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Lefkoşa’daki 2018 yılı sonbahar dönemi Türkçe kurslarını başlattı.

Lefkoşa’da gerçekleştirilen kurslara çeşitli ülkelerden adaya gelerek üniversitelerde eğitim gören misafir öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Daha çok öğrenciye Türkçeyi öğretmek, sevdirmek misyonu ile hareket eden Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünün, adanın önde gelen üniversiteleri ile protokol görüşmeleri de devam ediyor.

Lefkoşa’daki faaliyetlerine 2015 yılında başlayan Yunus Emre Enstitüsünün, Enstitü merkezinde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına uygun olarak düzenlenen Türkçe kurslarına yeni dönemde A1 ve A2 seviyelerinde toplam 57 kursiyer kayıt yaptırdı.

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi noktasında uluslararası alanda ihtiyaç duyulan farklı yaş gruplarına yönelik müfredat ve materyaller geliştirilmekte olan Yunus Emre Enstitüsü; öğretim ortamlarının oluşturulması, eğitim standartlarının belirlenmesi ve öğretim elemanı yetiştirilmesi amacıyla sertifika programları ve hizmet içi eğitim seminerleri de gerçekleştiriyor.

Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Türkçe seviyelerini belgeleyen sertifika veriliyor. Ayrıca Enstitü tarafından yılda 3 defa eşzamanlı uygulanan Türkçe Yeterlik Sınavına katılan adaylardan başarılı olanlar “Türkçe Yeterlik Belgesi” almaya hak kazanıyor. Türkiye’de ya da kendi ülkelerinde uluslararası faaliyet gösteren şirketlerde çalışmak isteyen bireyler, Türkçe tercümanlık yapmak isteyenler ve yurt dışında Türkçe öğretmek isteyen öğretmen adaylarına iş başvurularında büyük avantaj sağlayan Türkçe Yeterlik Belgesi, Türkiye’de herhangi bir üniversitede eğitim alacak öğrencilere Türkçe hazırlık sınıfından muafiyet hakkı tanıyor.