Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünde Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Dil… Düşünceye can, ruha nefes, kaleme güç verir… Kültürlere kapı açar, uzakları yakın, gönül coğrafyasını bir eder… Türkçemiz ve kadim kültürümüzün izlerini taşıyan Ebru sanatımız, Tasavvuf müziğimizin yapıtaşı Ney ve ata sporumuz Geleneksel Türk Okçuluğu alanlarında eğitim alan kursiyerlerimizle sertifika töreninde buluşarak hasret giderdik.

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünde, 29 Haziran 2022 Çarşamba akşamı gerçekleştirilen sertifika töreninde 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde Türkçe, kültür, sanat ve spor alanlarında eğitim alan ve dönemi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Törende, A1 ve A2 seviyesindeki Türkçe kursiyerleri ile Geleneksel Türk Okçuluğu, Ebru sanatı ve Ney kursiyerleri başarı belgelerini eğitmenlerinin elinden almanın mutluluğunu yaşadılar.

A2 Türkçe kursiyerlerinden Svetlana Mukhamatova’nın sunumunda, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdullah Aktaş’ın konuşması ile başlayan tören, Neyzen ve kurs eğitmenimiz Alper Ayana’nın dinletisi ile devam etti. Performansları ile katılımcılara duygulu ve eğlenceli anlar yaşatılan törende, A1 Türkçe kursiyerlerinden Abdullah Abdussalam Yunus Emre’den “Gelin Tanış Olalım” adlı şiiri seslendirirken Samuel Olugbade ise Barış Manço’dan “Bugün bayram” adlı parçayı seslendirdi. Eğitmenlerinin ellerinden sertifikalarını alan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Sanatçı ve kurs eğitmenlerimiz Yıldız Esin Sevgin, Alper Ayana ve Fatih Suiçmez’e verdikleri emekler anısına hazırlanan teşekkür belgelerinin takdimi ardından gerçekleştirilen Geleneksel Türk Okçuluğu kursiyerlerinin gösterisi göz doldurdu.

Yunus Emre Enstitüsü mezuniyet hatırası önünde bol bol fotoğraf çeken kursiyerlerimiz, kendi kültürlerinde önemli bir yere sahip yemeklerini ülke stantlarında tanıttılar ve katılımcılara ikram ettiler. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünde, yabancılara yönelik konuşma becerisinin hızlandırılarak kazandırılması ve onların...