“Boşluk” Tiyatro Oyunu Lise Öğrencileriyle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Kıbrıs Yeşilay ile Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği katkılarıyla organize edilen “Boşluk” isimli tiyatro oyunu Lefkoşa, Mağusa ve Güzelyurt Bölgesi’nde sahnelendi.

Türkiye’de yaşanan ve bir komiserin kaleme aldığı gerçek bir hayat hikâyesini içeren oyun, madde bağımlılığına iten nedenler ve bağımlılıkla mücadeleyi bir kez daha ibret verici bir anlatımla gözler önüne serdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Dairesi izniyle liseli öğrenciler için sahne alan oyunun yönetmenliğini, “Seksenler” dizinden tanınan tiyatro sanatçısı Mehmet Elmas yaptı.

08 Mayıs Pazartesi günü Lefkoşa Açık Öğretim Fakültesinde, 09 Mayıs Salı günü Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi Küçük Salon’da ve son olarak 10 Mayıs Çarşamba günü Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyun yoğun ilgi gördü.

Gösteriler sonunda öğrencilere Kıbrıs Yeşilay ve Yunus Emre Enstitüsü hakkında bilgi veren Yeşilay Başkanı Dr. Ayşe Gökyiğit ile Enstitü Müdürü Hüseyin Şahin, daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

Programda Kıbrıs Yeşilay ile Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinin devam etmesi ve Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile özellikle madde bağımlılığı ile etkin bir mücadele başlatılması hedeflendiği belirtildi.