"Açık Hava Yaz Sineması" Film Gösterimleri Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü’nün gelenekselleştirdiği ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Açık Hava Yaz Sineması-Türk Sineması Geceleri” film gösterimi etkinliği sona erdi.

Kıbrıs Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan açık hava sinema kültürü Enstitünün bu faaliyetiyle yeniden gün yüzüne çıktı. Sıcak yaz akşamlarında alternatif, eğlenceli vakit geçirme imkânı sunan etkinlik ile Türk sinema tarihinde önemli bir yer tutan Yeşilçam filmlerini ve Türk sinemasının güncel filmlerini izleme fırsatını yakalayan Kıbrıs Türkleri, Temmuz ayı boyunca her çarşamba bu nostaljik geceyi yaşadı. 

İlk film gösterimini 1 Temmuzda Yeşilçam’ın efsane yapımlarından biri olan, başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın paylaştığı Selvi Boylum Al Yazmalım filmi ile yapan Enstitü,  8 Temmuzda ise başrolde Murat Yıldırım’ın yer aldığı II. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında rehin alınan Tatar Türk esirlerin yaşadıkları insanlık dramını ve çektikleri acıları konu alan Kırımlı filmini sinemaseverlerin beğenisine sundu. Etkinlik kapsamında 16 Temmuz Perşembe günü 12 Eylül Darbesi'nin ardından idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nu idama götüren olaylar dizisini konu alan Ankara Yazı Veda Mektubu filmi gösterildi. 22 Temmuz Çarşamba günü ise ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’nın, doğduğu kasabaya dönüp yazdığı kitabı bastıracak parayı toplamaya çalışan fakat babasının borçlarıyla karşılaşan bir gencin hikâyesini konu eden dram türündeki Ahlat Ağacı film ile gösterim etkinlikleri tamamlandı.

Enstitü, unutulmaya yüz tutan açık hava sinema film gösterimlerini Lefkoşa Suriçi’nde bulunan tarihi binasının iç avlusunda gerçekleştirdi. Patlamış mısır ve soğuk meşrubat ikramının da yapıldığı film gösterimlerine katılanlar geçmişe nostaljik bir yolculuk yaşadılar.

 

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, “Açık Hava Yaz Etkinlikleri” kapsamında düzenlediği sinema filmi gösterimi ile...

Sıcak yaz akşamlarında alternatif, eğlenceli vakit geçirme imkânı sunan etkinliklerin ilki açık hava sinema filmi...