Çocuk Festivali Lefkoşa'da

Yazıcı-dostu sürüm

Çocuk Festivali, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Haydi, Dışarı!” mottosuyla gerçekleştirilen Çocuk Festivali 8-9 Kasım 2019 tarihlerinde Lefkoşa’da düzenlendi.

Çocukların sağlıklı gelişimlerine katkı sağlamak; obezite, zararlı alışkanlık ve teknoloji dâhil her tür bağımlılığa karşı toplumun dikkatini çekip çocukların geleneksel oyunlar aracılığıyla doğayla temasını artırmak maksadıyla gerçekleştirilen festival daha önce Hırvatistan, Amman, Katar, İspanya, Güney Kore ve Türkiye’de gerçekleştirildi.

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsünün bahçesinde gerçekleştirilen festivalde topaç boyama ve çevirme, kaşık bebek yapımı, parmak kuklası yapımı, maske boyama atölyesi, drama atölyesi, yapboz atölyesi, beş-taş, sek sek, ıhlamur baskı, ebru atölyesi ve Karagöz-Hacivat gösterisi gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Lefkoşa Çocuk Festivaline KKTC Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Şehit Tuncer İlkokulu, Şehit Ertuğrul İlkokulu, Kıbrıs Vakıflar İdaresi İyilik Evi, Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu Etkinlik Merkezi, ESKAD Gençlik Merkezi, Çağlayan Çocuk Yuvası gibi pek çok kurumdan gelen öğrencilerin yanı sıra Kıbrıs Türkü 800’den fazla çocuk katıldı.